Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19

δημόσιες τουαλέτες

ένα αξιόπιστο μέτρο για να καταλάβεις πόσο κάποιος ζει στο 'δρόμο' είναι το πόσες δημόσιες τουαλέτες επισκέπτεται και πόσο χρησιμοποιεί την τουαλέτα του σπιτιού του. αν μπαίνει σε μαγαζιά μόνο για την ανάγκη του και αν ακόμα ντρέπεται γι'αυτό.πόσες μνήμες έχει από άσπρα πλακάκια, κόκκινα πλακάκια, βαμμένους τοίχους, γκράφιτι, βρωμιά, χλωρίνη, καθρέφτες, σαπούνια,ανακούφιση, αποσυντονισμό, βιασύνη, έλλειψη απομόνωσης.θα μπορούσε κάποιος να κάνει ακόμα και διδακτορικό για τον καθορισμό μιας σταθεράς του φαινομένου.

η μοναξιά του δρόμου γίνεται εντονότερη την ώρα της τουαλέτας. καθ'όλη τη διαδικασία της. από την αναζήτηση της στην είσοδο, στην επίτευξη του σκοπού,στην αναζήτηση χαρτιού, στο είδωλο σου στον καθρέφτη, στην αναζήτηση σαπουνιού και πάλι στην αναζήτηση χαρτιού μέχρι την επαφή με το απεχθές πόμολο της εξόδου.πάνε και βάζουν πόρτες με αισθητήρα στα πιο άχρηστα μέρη και εκεί που θα'πρεπε...τσ..τσ..τσ...το θετικό που μπορεί να βγει για τον ατυχή που το βιώνει είναι ότι αν μια μέρα του δοθεί η ευκαιρία να διαλέξει πλακάκια μπάνιου θα είναι πλέον ειδικός...

το πώς φέρεται κανείς στο ενδεχόμενο της δημόσιας τουαλέτας φανερώνει στοιχεία του τρόπου ζωής, ακόμα και της ιδιοσυγκρασίας του.γυναίκες που σκάνε δυο-δυο. Άνθρωποι που γράφουν στις πόρτες και τους τοίχους.γυναίκες που βάφονται και σιάζουν τη φούστα. παιδιά που καπνίζουν. γυναίκες που σκέφτονται, οργανώνουν την ώρα της τουαλέτας.παιδιά που κάνουν σεξ. γυναίκες που πιάνουν μονότερμα το νυπτίρα.εθισμένοι που καπνίζουν.μητέρες που προσπαθούν να σώσουν και να απολυμάνουν μωρά από την επαφή με το δημόσιο μικρόβιο.τύποι που δε χτυπάν την πόρτα. τύποι που δεν απαντάν όταν τους χτυπούν την πόρτα.γυναίκες που ψάχνουν πως ανοίγει η βρύση.άνδρες που αρνούνται πεισματικά την τυπική δημόσια τουαλέτα και χαρίζουν σε όλους την ομορφιά της ανακούφισης τους στους δρόμους, στα πάρκα,στα πάρκινγκ,πίσω και μπροστά από δέντρα (σε μέρη που στην τελική αποτελούν μη συμβατικές μορφές δημόσιας τουαλέτας).περίεργο πάντως που οι ουρές των γυναικών στις τουαλέτες είναι διαρκώς μεγαλύτερες από των ανδρών παρ'όλη τη φήμη της μεγάλύτερής τους φούσκας?

κι όλα αυτά γιατί...εδώ που είμαι μέρες, μήνες τώρα για να τραβήξω καζανάκι πρέπει να βάλω το χέρι μου μέσα στο νερό, να πιάσω και να τραβήξω το λάστιχο που το αδειάζει. Και μόλις κόπηκε και το νερό...χεχε...δεν πιστεύω να αηδίασε κανείς!!!

1 σχόλιο:

serifaki είπε...

h pio gamati dhmosia toualeta pou exw petyxei einai ston toixo ekklisias edw sthn bruxella..antrikh fysika! Katourane panw ston toixo apo opou trexei nero...akrws soureal!